Biomekanikken i foten kan være en bidragsyter til diverse belastningsskader og smerter. En innleggssåle kan blant annet være med på å hindre eller redusere at uønsket bevegelse oppstår, bedre biomekaniske forhold, gi økt støtdemping og stabilitet i fot og ankel. Typiske plager som kan ha nytte av såletilpasning er for eksempel beinhinnebetennelse, plantarfascitt eller forfotssmerter som f.eks. mortons nevrom.

Ved å undersøke dine føtter i både vektbærende og ikke-vektbærende stilling, vurdere belastningssituasjoner som f.eks. knebøy, gange eller løping og se dette i samråd med dine plager vil fysioterapeuten kunne ta stilling til om du kan ha nytte av innleggssåler. Dersom man kommer fram til at innleggssåler kan hjelpe, tar fysioterapeuten avstøp av din fot. Sålene vi leverer blir produsert i samarbeid med ortopediingeniører og resultatet blir en individuelt tilpasset såle til din fot.

 

Priser:

Vurdering inkludert eventuelt fotavstøp: 520,- kr

Innleggssåler, første par: 2500,- kr

Innleggssåler, per ekstra par*: 1900,- kr.

* Etter første avstøp man kan enkelt bestille opp ekstra innleggssåler basert på tidligere avstøp. Time for ny vurdering og nytt avstøp er da ikke nødvendig.

For barn/ungdom under 16 år i vekst anbefales det å ta kontakt direkte med ortopediverksted.

 

Kontakt

Fysioterapeut Simen Klunderud

Mail: simen.klunderud@ullevaltasen.no