Biomekanikken i foten kan være en bidragsyter til diverse belastningsskader og smerter. En innleggssåle kan blant annet være med på å hindre eller redusere at uønsket bevegelse oppstår, bedre biomekaniske forhold, gi økt støtdemping og stabilitet i fot og ankel. Typiske plager som kan ha nytte av såletilpasning er for eksempel beinhinnebetennelse, plantarfascitt eller forfotssmerter som f.eks. mortons nevrom.

Ved å undersøke dine føtter i både vektbærende og ikke-vektbærende stilling, vurdere belastningssituasjoner som f.eks. knebøy, gange eller løping og se dette i samråd med dine plager vil fysioterapeuten kunne ta stilling til om du kan ha nytte av innleggssåler. Dersom man kommer fram til at innleggssåler kan hjelpe, vil fysioterapeut Jørn Erik Strand kunne hjelpe deg med dette.

Såletilpasning
Ved Ullevål og Tåsen fysioterapi og trening tilbyr vi tilpasning av såler gjennom GaitTec systemet. Vi gjennomfører en grundig undersøkelse, gir en diagnose og tilpasser sålen etter din fot, sko og aktivitetsnivå. GaitTec er utformet biomekanisk for å støtte føttenes naturlige form. Sålene gir langtidskomfort og reduserer tretthet ved å støtte hele foten og å omfordele vekt og trykk jevnt. Sålen lages og tilpasses ved klinikken, og du slipper dermed lang henvisningsprosedyre, ventetid og reisevei for å få dine såler. Sålen varmes opp i skoen, slik at den kan tilpasse seg fasongen til dine føtter. Vi kan også justere sålene ytterligere ved hjelp av kiler eller pelotter om vi finner det nødvendig.

GaitTec såler kan være en effektiv behandlingsform for blant annet beinhinnebetennelse, akillesproblemer, kneplager, hæl- og forfotssmerter.

Her hos oss er det idrettsfysioterapeut Jørn Erik Strand som gjennomfører såletilpasning.

For mer informasjon om GaitTec såler;
https://www.alfacare.no/ gaittec/gaittec/article_ 2030820310.art

Priser:

Såletilpasning (60 min) 1820,- kr.

Kontroll (30 min) 655,- kr.

For barn/ungdom under 16 år i vekst anbefales det å ta kontakt direkte med ortopediverksted.