1) Må man bli henvist fra lege og ha rekvisisjon før man bestiller time hos fysioterapeut?

Svar: Det er ikke nødvendig å oppsøke lege før man bestiller time hos fysioterapeut med eller uten driftstilskudd. 

 

2) Hvor lang tid tar første undersøkelse hos fysioterapeuten? 

Svar: Normal tid for undersøkelse er fra 45 min til 60 min.

 

3) Hvordan vil fysioterapeuten undersøke meg første gang?

Svar: Undersøkelsen begynner med en samtale om sykehistorien etterfulgt av en inspeksjon av kroppsholdning og relevante aktivitetstester på bakgrunn av plage/smertelokasjon. Deretter er det tester av aktive og passive bevegelser og spesielle tester basert på den aktuelle plagen/smerten.

 

4) Er det noe spesielt jeg bør ha med meg eller på meg når jeg skal til undersøkelse og behandling?

Svar: Du trenger ikke å ta med laken, vi har papir laken. Man må være forberedt på at man må kle av seg til man står i undertøyet. Treningstøy kan være aktuelt for de neste timen og da får du beskjed om dette.