Løpeskader

Fysioterapeuter

Epostadresse:
jorn.strand@ullevaltasen.no

Tirsdag 23.januar kl.17.00 - 20.00

 

AktivA – Aktiv med Artrose!
AktivA er et program utviklet med den hensikt å implementere internasjonale retningslinjer for pasienter med artrose.  Retningslinjene vektlegger blant annet informasjon (Artroseskole), trening og vektreduksjon (hvis behov), hvor målet er at alle med kne og/eller hofteartrose skal bli tilbudt denne behandlingen.

Her hos oss ved Ullevål og Tåsen fysioterapi og trening har vi to utdannede AktivA instruktører (Inger Fretland og Jørn Erik Strand). Disse terapeutene tilbyr både oppfølging i gruppe og individuelt i tillegg til å arrangere undervisning i Artroseskole.

Artroseskolen
Artroseskole er et kunnskapsbasert informasjonsopplegg for pasienten med kne- og/eller hofteartrose utviklet  og forankret i Oslo Universitetssykehus, Ortopedisk avdeling. Artroseskolen er en tre timers undervisning gjennomført av AktivA instruktører, hvor målet er å gi pasienten bedre innsikt i deres artrosesykdom, behandlingen av denne og hva de selv kan gjøre for å bedre symptomer og plager. Dette er viktig for å unngå uro og frykt, øke motivasjonen for trening og på den måten bedre helse og livskvalitet.

I følge nasjonale og internasjonale retningslinjer bør alle personer med symptomer og funn på artrose i hofte og/eller kne få tilbud om en grunnbehandling bestående av informasjon (artroseskole), trening og råd om vektreduksjon (hvis nødvendig).

Hvem er dette for?
Har du fått påvist artrose i vektbærende ledd som kne og hofte, enten av en fysioterapeut eller ved røntgen kan du delta på denne undervisningen. Har du også fått påvist degenerativ menisk er du også høyaktuell for deltakelse her. Lurer du på om dette kunne vært noe for deg, men ikke har fått påvist artrose, tar du kontakt så finner vi ut av det sammen.

Når og hvordan melder jeg meg på?
Sted: Ullevål og Tåsen fysioterapi og trening, oppmøte resepsjonen
Dato: Nye kurs blir satt opp til våren. Meld gjerne din interesse til Jørn Erik Strand, se kontaktinfo nedenfor.
Klokken: 17:00-20:00
Pris: 995,-
Maks 8 plasser
*Bindende påmelding.

Har du spørsmål kan disse rettes til Jørn Erik Strand på mail; jorn.strand@ullevaltasen.no