Hvorfor slyngebehandling?
Ustabilitet fra tauene utfordrer samspillet mellom musklene dine. De innerste små støttemusklene og de store synlige musklene må samarbeide for klare å utføre øvelsene. Ustabiliteten fra tauene gjør at øvelsene utfordrer signalstrøm mellom hjerne og nerven i muskulaturen og dermed kan gjenopprette en bedre aktivering av muskler.

Det norske firmaet Redcord AS (etablert i 1991, tidligere Nordisk Terapi) har utviklet Redcord slynger. De står også for utviklingen av den nye metoden Neurac slyngebehandling. Neurac står for nevromuskulær aktivering og går ut på å gjenskape et godt muskelsamspill og balanse i kroppen gjennom utførelse av kroppsvektbærende øvelser i slynger. Slyngebehandling kan brukes i behandling av de fleste muskel- og skjelettplager. Behandlingen er smertefri.

Bedre funksjon, redusere smerte
Første undersøkelse inneholder som i vanlig fysioterapiundersøkelse en samtale ifht plagene, undersøkelse uten og med slynger. Det er utviklet standardiserte testprotokoller som kartlegger funksjon og muskelsammenspill. Basert på funn i undersøkelsen velges ut øvelser i slynger som aktiverer og styrker svekket muskulatur. I behandling brukes mange oppheng for å justere øvelsen til ditt nivå for å aktivere riktig muskler, til riktig tid og i riktig mengde.  Ved smerte er det noen muskler som jobber for mye som blir overbelastede, slitne og stive, mens andre muskler ikke gjør jobben sin. Målet med øvelsene er derfor å aktivere muskulatur, gjenopprette smertefrie bevegelsesmønstre og oppnå bedre funksjon. Dette er en aktiv behandlingsform som krever egeninnsats.

Rød tråd i behandling og egentrening
Videre tilpasses et egentreningsprogram for slyngetrening for å opprettholde og forbedre den oppnådde behandlingseffekten.

Fremme prestasjon?
Neurac testing brukes også for deg som ønsker å fremme prestasjon. Dersom du har som mål og bli bedre i en idrett kan Neurac testing hjelpe deg å kartlegge og tilpasse treningsprogram som vil styrke deg som utøver. 

 

Alle har neurac 1 kurs. Bestill time her timebestilling 

Kilde: redcord.no